W8 Binnenverlichting in een Polo 6n en 6n2.


Benodigheden:
 • Binnenlicht - 3B7 947 105 F 2EN ( 2EN staat in dit geval voor de kleur grijs)Stekker - 3BO 972 706Frame - 3BO 867 599 A1 of 2 kabels - 000 979 131

  [CENTER][IMG]http://vwpolo.nl/tips/images/tip5_1.jpg[/IMG][/CENTER]

  [B]Stap 1[/B]

  Verwijder de oude binnenverlichting. Maak de stekker los.

  [B]Stap 2[/B]

  Verwijder het oude frame wat in de hemel zit. [B][U]Pas op het frame is scherp en heeft scherpe punten.[/U][/B]

  [B]Stap 3[/B]

  De nieuwe binnenverlichting is groter. Je moet dus het gat in de hemel groter maken. Let hierbij op dat je het beter 3x bij moet snijden als 1x te groot. Je kunt niet meer terug. Pak het nieuwe frame houd dit tegen de hemel aan op de plaats waar de nieuwe verlichting komt. Teken nu aan de binnenzijde het frame af op je hemel. Let hierbij op dat je het gat [B][U]NIET[/U][/B] richting de voorruit groter maakt dus alleen richting de achterzijde van de auto. Verwijder ook het schuim wat tussen de hemel en het dak zit bij het gat. Beschadig hierbij niet je dak. Plaats nu het frame in de uitsparing die je gemaakt hebt. Knijp het frame op een paar plaatsen aan zodat het frame de hemelbekleding omklemd.

  [B]Stap 4[/B]

  Om de W8 binnenverlichting aan te sluiten zul je merken dat er 4 aansluitingen zijn terwijl je orginele binnenverlichting maar 3 aansluitingen heeft. De 4e aansluiting is voor de ambiente verlichting (de led-jes). Hiervoor moet je een draad trekken vanaf je dashboardverlichtingsdimmer. Tegenwoordig zit er ook zo’n aansluiting op de modernere radio’s op deze draad staat illumination als je dit aangesloten hebt kun je ook daar een draad op aansluiten. Deze draad breng je achterlangs je dashboard richting de voorruitstijl. Verwijder hiervan de afdekplaat (voorzichtig trekken). Breng de draad verder omhoog. Eventueel kun je een zonneklep losmaken dan kun je de draad tussen de hemel richting je binnen verlichting trekken.
  De nieuwe stekker heeft 6 aansluitingen maar wij gaan er vier van gebruiken.
  De juiste volgorde is:
  1. Lichtdimmer (je net getrokken draad)
  2. Leeg
  3. Deur contact (bruin-witte draad)
  4. Min ( - ) (bruine draad)
  5. Plus ( + ) (rode draad)
  6. Leeg
  Snij je oude stekker kapot zodat je de stekkertjes en de draden zo in de nieuwe stekker kunt zetten op de juiste plaats (nummers als hierboven staan erbij)
  Monteer de nieuwe stekker die je zojuist gemaakt hebt in de W8 binnenverlichting. Controleer alle functie’s. Werkt alles? Dan kun je nu alles op zijn plaats terug monteren. En nu maar genieten in het donker………

  Enkele opmerkingen:

  De W8 verlichting is nooit bedoeld voor een Polo. Doordat in de W8 een orginele uitsparing zit en in een Polo niet zul je altijd een kiertje open houden tussen de verlichting en de hemel. Het is te zien maar niet overdreven groot.

  Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen handelingen en bestellingen. Je kunt mij noch een ander aansprakelijk stellen voor beschadigingen of verkeerde bestellingen.

  [CENTER][IMG]http://vwpolo.nl/tips/images/tip5_2.jpg[/IMG][/CENTER]

  Deze handleiding had ik niet kunnen maken zonder de hulp van Alex de Leeuw van [URL name=www.lowdub.com]http://www.lowdub.com[/URL] . Waarvoor onze dank


  Terug naar het overzicht